MERSİN MEZİTLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Müdürler Kurulu Sene Başı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Müdürler Kurulu Sene Başı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Müdürler Kurulu Sene Başı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Müdürler Kurulu Sene Başı Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısı 07 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 09.30’da İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Dursun KILIÇ başkanlığında Mezitli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Mezitli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Süleyman TOP, Ahmet YALKIN, Mustafa SEĞMENOĞLU ile tüm resmi ve özel Okul, Kurum Müdürleri katıldı.

Müdürler Kurulu toplantısı, 15 Temmuz Şehitleri anısına saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Dursun KILIÇ açılış konuşmasında 2015-2016 eğitim öğretim yılında emeklerinden dolayı tüm okul ve kurum müdürlerine teşekkür ederek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dilekleriyle sözlerine başlarken 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına gireceğimiz bu günlerde öncelikle 15 Temmuz’da tarihimizde görülmemiş hain bir saldırı ile Ülkemizin bekasına, vatandaşlarımızın canına kasteden, Gazi Meclisimize bomba yağdıran hainlere karşı gözünü kırpmadan karşı durmuş bu uğurda canını vermiş şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı, tedavisi devam eden demokrasi kahramanlarına da acil şifalar dilediğini söyleyerek sözlerine başladı. Yaşanan terör olayları sonucu Mezitli Kaymakamımız Sayın Emin Sait KARAHALİLOĞLU’nun talimatları doğrultusunda OHAL uygulaması ile emniyet ve güvenlik tedbirleri gereği okul ve kurum müdürlerine çok iş düştüğünü, verilen talimatlara titizlikle uyulmasını bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini istedi. Emniyet ve güvenlik tedbirleri gereği okula gelen giden kişilere dikkat edilmesini, öğretmenlerin nöbet görevlerinde en uygun günlerin verilmesini, okullardaki kamera sistemlerinin gözden geçirilmesini, varsa diğer eksikliklerin hemen ilgili birimlere bildirilmesini ifade etti.  

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Süleyman TOP merkezi sistem sınavlarında öğretmenlerin MEBBİS sisteminde ki bilgilerinin sürekli güncel tutulması, merkezi sistem sınav yönergesindeki değişikler, yaz boyunca 7 okulumuzda devam eden destekleme ve yetiştirme kurslarındaki son durum, yeni eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursu takvimi, TYP ve hizmet alımı ile görevlendirilecek personel istihdamı ile norm fazlası öğretmen görevlendirmeleri ile ilgili iş ve işlemler konusunda bilgilendirmelerde ve uyarılarda bulundu. Ayrıca 2014-2015 ve 2015-2016 eğitim öğretim yılında uygulanan teog sınavı istatistiklerine değinen Sayın Süleyman TOP ilçemiz olarak hem Türkiye ortalamasından hemde İlimiz ortalamasından daha yüksek durumda olduğumuzu, yıllara göre ortalamamızın sürekli yükseldiğini bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ahmet YALKIN Bak Bu Harika, SODES, TUBİTAK projeleri, özel öğretim direksiyon sınavı eğitimi, okul aile birli ve TEFBİS iş ve işlemleri konularında hakkında konuştu. Sayın Ahmet YALKIN geçen yıl yürüttüğümüz Bak Bu Harika sloganlı projelerimizin büyük ses getirdiğini, bir çok kişi ve kurumun ilgisini çektiğini bu yılda azami olarak aynı başarıyla projelerin üretilmesi gerektiğini söyledi. TEFBİS işlemlerine dikkat edilmesini, kantinlerle ilgili daha titiz davranılmasını istedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa SEĞMENOĞLU okulların bakım onarım işleri, yapımı devam eden eğitilebilir çocuklar okulu ve mesleki ve teknik anadolu lisesinin durumu, taşımalı eğitim ve taşımalı yemek hizmeti ile okul kitaplarının dağıtımı hakkında bilgiler verdi. Onarımı ve yapımı devam eden okullara ait bilgiler veren Sayın Mustafa SEĞMENOĞLU okulların son durumlarını gösterir resimlerini okul müdürleri ile paylaştı. Ayrıca K.H.K ile Bakanlığımıza tahsis edilen bir okulunda “15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu” adı verildiğini 14 şube ile yeni eğitim öğretim yılında milletimizin hizmetine açıldığını ifade etti.

 

Dilek ve temenniler bölümünde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Dursun KILIÇ, “Başarılı çalışmalarınızdan dolayı tüm ekibime teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum.” dedi. Toplantıya katılan okul ve kurum müdürlerinin de yeni eğitim öğretim yılındaki dilek ve temennileri ardından toplantı sona erdi.

07-09-201607-09-201607-09-201607-09-201607-09-201607-09-201607-09-201607-09-201607-09-201607-09-2016 

Mezitli Hükümet Konağı. Yeni Mahalle, 33166. Sokak No 9 Kat 3 33330 Mezitli / Mersin - 0324 358 54 64

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.