MERSİN MEZİTLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı Sayın Kaymakamımız Emin Sait KARAHALİLOĞLU’nun Katılımıyla İçel Anadolu Lisesinde Yapıldı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı Sayın Kaymakamımız Emin Sait KARAHALİLOĞLU’nun Katılımıyla İçel Anadolu Lisesinde Yapıldı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı Sayın Kaymakamımız Emin Sait KARAHALİLOĞLU’nun Katılımıyla İçel Anadolu Lisesinde Yapıldı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Okul Güvenliği toplantısı, Sayın Kaymakamımız Emin Sait KARAHALİLOĞLU’nun başkanlığında, İlçe Jandarma Komutanı J.Üst. Sercan TÜREDİ ve İlçe Emniyet Müdürü Berat GÜNÇİÇEK’inde katılımıyla İçel Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapıldı.

Okul Güvenliği toplantısında Sayın Kaymakamımız Emin Sait KARAHALİLOĞLU okul müdürlerine, ‘Okul Güvenliği’ konusunun önemine işaret ederek güvenlik kameraların çözünürlüklerinin ve sayılarının arttırılmasını, kör noktaların aydınlatılmasını, bütçe dahilinde okullarımızı sigortalattırmalarını, istedi. Özellikle okul servisi taşıtlarını sürekli denetlemelerini söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Berat GÜNÇİÇEK okul güvenliği konusunda, okul irtibat görevlileri ile okul müdürlüklerinin sürekli irtibat halinde olduklarını, emniyet görevlilerinin okul giriş çıkış zamanlarında devriye olarak gezdiklerini belirtti.

Okul Güvenliği toplantısı sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Dursun KILIÇ başkanlığında 2.dönem başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı. Sayın KILIÇ toplantının açılış konuşmasında öncelikle 1.dönemdeki çalışmaları için okul müdürlerine teşekkür etti. İlçemizde eğitim öğretimin sorunsuz devam ettiğini söyledi. Yeni yapılan okullarımız hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Okullarımızda İş sağlığı ve güvenliği noktasında Sayın Kaymakamımızın da üzerinde hassasiyetle durduğu yangın merdivenlerinin mutlaka açık kalması ve merdivenlerin gereksiz malzemelerle doldurulmaması gerektiğini, gerekirse nöbetçi öğretmen sayılarının arttırılmasını, can güvenliğini tehlikeye atacak durumların yaşanmaması için tedbir alınmasını istedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa SAY okullarımız tarafından yapılan sosyal etkinlikler ve okul gezileri ile bazı uyarılarda bulundu. DYNED dil eğitim sistemi ile ilgili istatistiki bilgiler verdi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Süleyman TOP, FATİH Projesi ve EBA hakkında bilgiler verdi. 2.dönemde okullarımıza öğretmen görevlendirmelerinin tamamlandığını, okullarımızda hiçbir dersin boş geçmediğini belirtti. Destekleme ve Yetiştirme kursları için 29 okulumuzun kurs merkezi olmak için başvuru yaptığını destekleme kurslarında sorun yaşanmaması için 2016-2017 DYK Çalışma Takvimine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca doküman Yönetim Sisteminin okullarımıza yaygınlaştırılması kapsamında hizmetiçi eğitimlerin devam ettiğini 3 Nisan’da okullarımızda artık Dokuman Yönetim Sistemine geçileceğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ahmet YALKIN, Özel Eğitimle ilgili istatistiki bilgiler verdi. 2016 yılında KA1 ve KA2 projelerinde 5 projemizin hibe almaya hak kazandığını 2017 yılında ise 26 kurumumuzda proje hazırlıklarının devam ettiği söyledi. İlçemizde kaçak eğitim yapan 6 kurumun tespit edildiğini ve kapatma işlemlerinin yapıldığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa SEĞMENOĞLU, okullarımızın elektrik, su ve yakacak giderleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bu hususta tasarruf tedbirleri kapsamında dikkatli olunmasını istedi. Yapımı tamamlanan ve yapılaması teklif edilen yatırımlar konusunda bilgiler verdi. Ücretsiz ders kitapları bilgi girişlerinin zamanında yapılması gerektiği söyledi. Okul servis araçlarının ayda 1 kez okullara gönderilen form doğrultusunda denetlenmesini istedi. Yabancı uyruklu öğrenciler ve hayat boyu öğrenme kapsamında açılan kurslar ile ilgili istatistiki bilgiler aktardı.

 

Dilek ve temenniler bölümünde, okul müdürleri, verimli bir toplantı olması nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Dursun KILIÇ’a teşekkür ettiler. 


16-02-201716-02-201716-02-201716-02-201716-02-201716-02-2017 

Mezitli Hükümet Konağı. Yeni Mahalle, 33166. Sokak No 9 Kat 3 33330 Mezitli / Mersin - 0324 358 54 64

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.